Több mint negyven tűzeset egy hét alatt a megyében

Egy hét alatt több, mint negyvenszer riasztották szabadtéri tüzek miatt a Somogy megyei tűzoltókat, számol be róla az igazgatóság honlapján. A somogyi katasztrófavédők a szabadtéri tüzek veszélyeire hívják fel a figyelmet.
 

Mint írják, a korai, tavaszias időjárás eddig kedvezett a vegetációtüzeknek, szinte valamennyi hivatásos és önkormányzati egység bevetésére szükség volt a fellobbanó lángok megfékezéséhez. Több esetben a helyi önkéntes tűzoltók is oroszlánrészt vállaltak a lángokkal való küzdelemben.
A lábodi szőlőhegyen és Kadarkút külterületén magasfüves-vegetáció égett. Csokonyavisontán egy családi ház udvarán kapott lángra a száraz növényzet és egy fából készült disznóól is leégett. Igalban egy nádas lángolt, és egy bokros terület. Legtöbbször Siófok térségében riasztották a tűzoltókat az elmúlt napokban.
Mivel a legtöbb szabadtéri tüzet emberi gondatlanság okozza, felhívják a lakosság figyelmét, hogy a tűz meggyújtása előtt tájékozódjanak a tűzgyújtásra vonatkozó szabályokról. Mindig akkora tüzet gyújtsanak, amekkorát képesek irányításuk alatt tartani. Legyen a közelben megfelelő mennyiségű oltóanyag (víz vagy homok) és a tűz oltására alkalmas kéziszerszám. Ha feltámad a szél, azonnal oltsák el a lángokat, és tüzet soha ne hagyjanak felügyelet nélkül. Ha mégis bekövetkezik a baj, hívják a 112-es segélyhívó számot és kérjék a tűzoltók segítségét.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!