Több mint félmillió látogatót fogadtak tavaly a pécsi kulturális intézmények

A 2022-es év eredményeit áttekintve kijelenthető: a pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. visszatért a pandémia előtti sikerekhez, mind a látogatószámot, mind a megvalósult programok számát tekintve. A ZSÖK közleménye szerint, a Zsolnay-negyedet 260.655 látogató kereste fel, ami közel 40 százalékos növekedés az előző évi forgalomhoz képest.

A leglátogatottabb helyszínek a Zsolnay Aranykora – Gyugyi-gyűjtemény, a Labor – Interaktív Varázstér és a Planetárium voltak. Egyre népszerűbb 2021-ben nyitott VR Univerzum, ahol már több, mint 40 játék közül választhatnak a látogatók.
A garantált tárlatvezetéseket 2022-ben is nagy érdeklődés övezte, közel 2400-an vettek részt az előre meghirdetett tematikus sétákon. A korábbi évekhez képest jóval több, ingyenes vonatjeggyel utazó, több mint 4000 diák érkezett Pécsre, és a negyedbe. 2022-ben befejeződött a Zsolnay Vendégház szobáinak kapacitásbővítése is, így az egység már 23 apartmannal rendelkezik. Ennek, és a piacra lépésnek is köszönhetően jelentősen nőtt a vendégéjszakák száma is a szálláshelyen.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!