Több mint 200 ezer látogatót fogadott már a Zsolnay Negyed Planetáriuma

Immár 10 éve működik a Zsolnay Kulturális Negyed Planetáriuma, és több mint 200 ezer látogatót fogadott már. A jubileum jelentős fejlesztést hozott.
 

A nyolcméteres kupolán tartott élőszavas vetítések gyerekek és felnőttek számára is feledhetetlen élményeket kínáltak az elmúlt évtizedben. Azért, hogy a csillagászati-űrtudományos bemutatók még látványosabbak legyenek, most új, lézeres vetítőgéppel látták el a Planetáriumot. Ennek a projektornak jóval nagyobb a fényereje és jobb a felbontása, így még valószerűbbé válik az űrben való kalandozás.
A bemutatók népszerűségét mutatja, hogy éves szinten 850-900 előadást tartanak, Mars-kutatás aktuális eredményeiről, a Naprendszer holdjairól, a csillagképek mitológiai vonatkozásairól, továbbá lehetőség van a térben és időben való utazásra, sőt idegen bolygókon való leszállásra is. A legnépszerűbb bemutató a Kalandozás a csillagos égbolton című előadás, amely átfogó képet ad a világűr lenyűgöző látnivalóiról. Most az október 25-i részleges napfogyatkozásra készülnek, a jelenség Pécsről nézve nagyjából 11.18-kor kezdődik. A Zsolnay Kulturális Negyed Planetárium Baráti Kör tagjai biztonságos szűrőkkel ellátott távcsöveikkel nyilvános bemutatót tartanak a Látogatóközpont előtti területen 11.00 és 13.40 között. A bemutató ingyenes, de csak derült, teljesen felhőmentes időben kerül rá sor.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!