Több felsőoktatási rangsorban is előkelő helyen szerepel a pécsi közgáz és a jogi kar

A PTE Közgazdaságtudományi Kara idén több olyan nemzetközi rangsorban is szerepelt, amelyek a világ legjobb gazdaságtudománnyal foglalkozó intézményeit vagy gazdasági képzéseit veszik górcső alá. Az Állam-és Jogtudományi Kar pedig újra a legjobb vidéki jogi kar a HVG Diploma rangsor alapján, olvasható a pecsaktual.hu oldalon.

Takács Andrást, a közgáz dékánját idézve írta a lap, hogy „A februárban újabb 5 évre elnyert EFMD-programakkreditáció és a PTE KTK folyamatos sikerei a publikációk és az oktatói és hallgatói kiválóság szempontjából megérlelték a gyümölcsüket, amely három, világszinten jelentős felsőoktatási rangsorban is megjelenik”. A Times Higher Education tudományterületi rangsorán eddig is szerepelt a Pécsi Tudományegyetem több területen, és idén először a business and economics terület is csatlakozott hozzájuk. A rangsor az oktatási teljesítmény és az adott intézmény reputációjának feltérképezése mellett legnagyobb súllyal a területen megjelent tudományos publikációkat vizsgálja – ezek oroszlánrésze a PTE-n belül a Közgazdaságtudományi Karról kerül ki, és az eredmény a karon folyó magas szintű tudományos műhelymunka eredménye. A QS World University Ranking huszadik alkalommal rangsorolta a világ képzéseit. A cég menedzsment mesterképzéseit rangsoroló listájára Magyarországon egyedüliként került fel a Közgazdaságtudományi Kar Management and Leadership szakja, bekerülve ezzel a világ 200 legjobb menedzsment mesterképzései közé. A rangos helyezést a kar – a megfogalmazott stratégiájával összhangban – a program folyamatos fejlesztésével érdemelte ki, és ez az oka annak is, hogy ezzel a képzéssel pályázik a kar újabb EFMD-akkreditációra. Szintén új siker, hogy a pécsi közgázt a legjobbak között listázza az Eduniversal rangsora, ahol a PTE KTK bekerült a közé a 400 üzleti képzéseket kínáló intézmény közé, akik 3 pálmalevél minősítést érdemeltek ki.

A hazai felsőoktatási képzőhelyeket rangsoroló HVG Diploma 2024 különszáma szerint, a két nagy budapesti képzőhely mögött a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara az idei évben újra kiérdemelte a legjobb vidéki képzőhely státuszt a hallgatók kiválósága alapján, a jogász osztatlan képzésben. Fábián Adrián, a jogi kar dékánja szerint „a rangsor rávilágít a legelső helyen kiemelt célunkra, miszerint a hozzánk jelentkező tehetséges diákok különös figyelmet kapnak a tanulmányi idejük alatt. Számos tehetséggondozó programban vehetnek részt, valamint a tanórai környezetben is segítjük előmenetelüket”.

(PTE, fotó: Csortos Szabolcs)

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Fiatalok az olvasás népszerűsítésért - László Patrik és a Barcsi Irodalmi Kör

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!