Több albérlet, magasabb árak

Ha valaki lakáskeresésen gondolkodik, akkor jobb, ha mindenre felkészül. A járvány hatása az egész országban megfigyelhető. A koronavírus megjelenésével 2020 decemberére teljesen megváltoztak az albérletek, bőven akad választék, egyre több kiadó lakást és szobát találni Kaposváron is, mondhatni rekordszámúra emelkedtek – számolt be a KaposPont.

Ez a tendencia azonban nemcsak Kaposváron, hanem az egész ország területén tapasztalható. A Global Best Property Zrt. szerint rengeteg a kiadó szoba Budapesten is, azonban van bennük valami közös. Az árak nem csökkentek.
Az elmúlt évben nagyjából 25 ezer kiadó ingatlan volt a hazai piacon, amit az elmúlt 5 év alatt egyszer sem lehetett tapasztalni. Ennek az oka a járványban keresendő. A turizmus leállt, a rövid távon kivehető lakások is megjelentek a többi mellett, ezek számát a kiköltöző egyetemisták is növelték és munkahelyek is szűntek meg. Az árak azonban nem csökkentek, kicsit változó a paletta, de Kaposváron pl. 100 ezer Ft alatti bérleti díjakkal lehet találkozni a kapos.hu szerint.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!