Tizenhét oltás, mentés a hétvégén, hétfőn viharkár

Műszaki- és macskamentés valamint tűzesetek adtak munkát a hétvégén a lánglovagoknak, sűrű napok a somogyi szakemberek mögött.
A hét első napján pedig négyszer riasztották a tűzoltókat kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításához

 

A hétvégén öt szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat. Pénteken, Ötvöskónyi külterületén, a Rinya-patak mentén égett a nádas, péntek este Kadarkúton vágástéri hulladék égett, ahol a helyi önkormányzati tűzoltók oltották el a kétszáz négyzetméteren felcsapó lángokat. Szombat délelőtt egy körülbelül nyolcvan négyzetméteres családi ház több helyisége és tetőszerkezete is égett Bábonymegyeren, a tűzoltók öt vízsugárral előbb megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet. Az épületből kihoztak egy gázpalackot is,. A ház lakhatatlanná vált, a lakók ideiglenes elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott. Szombat délután a Deseda-tóhoz riasztották a kaposvári hivatásos tűzoltókat, ahol a nádas égett, de szombaton, Balatonlellén egy traktor motortere is kigyulladt. Műszaki mentés volt egy kaposvári frontális karambolnál, szerencsére csak könnyű sérülés történt, aztán veszélyesen megdőlt 20 méteres fenyőt vágtak ki szintén Kaposváron, és aznap a marcali hivatásos tűzoltók egy kútba esett macskát is mentettek Somogyszentpálon. 

Nagyatádon járdára és kerítésre dőlt egy fa, amelyet a város hivatásos tűzoltói távolítottak el. A Fejér megyei Enyingen egy tizenöt méteres fenyő megdőlt és veszélyeztette a gyalogosforgalmat és az elektromos vezetéket is. A siófoki hivatásos tűzoltók emelőkosárból, motorfűrésszel ledarabolták a fát. A délutáni órákban Kaposváron, az Áchim András utcában hasadt le egy fa nagyméretű ága, megrongálva egy kerítést is. Egy kaposvári cég telephelyén pedig parkoló autókra szakadt egy fa hatméteres ága. Az előbbi kárhelyszínen a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltói, utóbbin pedig a megyeszékhely hivatásos tűzoltói avatkoztak be. 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!