A térségből Csurgó, Nagyatád és Szigetvár is nevezett a virágos város címre

Gige, Csököly, Kisbajom, Kaposvár, Sántos, Csurgó, Nagyatád, csak néhány környékbeli somogyi település, mely indult az idei Virágos Magyarország versenyben, sőt a közelből még Szigetvár neve is szerepel a listán.
 

 Idén 25. alkalommal rendezik meg az ország legjelentősebb és legtöbb lakosát megmozgató környezetszépítő és természetvédő kezdeményezését, melyhez évente mintegy 300 település csatlakozik. Tavaly 320 falu, illetve város vett részt, idén még több nevezőre számítanak a szervezők.
A Virágos Magyarországért mozgalomnak különleges közösség-összetartó ereje van, a települések nagyban támaszkodnak a helyi lakosság közreműködésére. A verseny fővédnöke idén is a műsorvezető-riporter Borbás Marcsi. Ebben az évben is öt települési kategória van, a 25. évforduló alkalmából a zsűri egy jubileumi díjat is odaítél majd, illetve a kezdeményezést évek óta támogató Magyar Turisztikai Ügynökség minden pályázó településnek egy facsemetét ajándékoz az évforduló tiszteletére. Az idei két fődíjas – város, illetve falu kategóriában – képviseli Magyarországot a 2019-es európai környezetszépítő versenyen. A nevezési javaslatokkal a polgármestereket kell megkeresni, határidő június 15.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!