Telefonokat gyűjt a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara

A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara a KÖVET Egyesület kampányához csatlakozva és a Jane Goodall Intézet munkáját segítve, megkezdte mobil-visszagyűjtő akcióját.

A mobilok leadásával az értékes fémek körforgásban maradását segíthetjük. A leadott telefonok szakszerű begyűjtésről az Inter-Metal Recycling Kft. gondoskodik majd.
A használt készülékek kincset rejtenek, többek között 17 féle fémet lehet visszanyerni belőlük, például aranyat, ezüstöt, palládiumot, rezet. A mobiltelefonok előállításához szükséges nyersanyagok, például a koltán bányászata Afrikában veszélyeztetett fajok élőhelyét, fennmaradását és a helyi közösségek érdekeit fenyegetik. Ezt a folyamatot szeretnék megfékezni mivel, ha a használt mobiltelefonokban található fémek újrahasznosítása nagyobb mennyiségben valósul meg, akkor az előállításukhoz szükséges ércek bányászata várhatóan csökkenni fog. A telefonokat november 22-ig várják Kaposváron, a SKIK Székház földszintjén, Nagyatádon, Marcaliban és Siófokon a kamara ügyfélszolgálati irodáiban.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!