Tanítani élményszerzéssel

Új alapokra helyezheti a természettudományos tantárgyak oktatását a Kaposvári Egyetem és a somogyi erdőgazdaság közös programja. A hangsúly az élményközpontú ismeretátadáson van, írta a Kapospont.
 

A Kaposvári Egyetem és a somogyi erdőgazdaság közös kutatása alapjaiban változtathatja meg az általános iskolák környezetismereti tantárgyának oktatását. A szakemberek arra keresik a választ, hogyan lehet valóságos helyszíneken tartott foglalkozásokkal jobban felkelteni a gyerekek érdeklődését a természettudományok iránt, mintha azokat az iskolapadban ülve sajátítanák el.
 A SEFAG Zrt. által működtetett, Kaposvár belvárosában található Erdők Háza Látogatóközpont közelebb hozza Somogyország erdei kincseit a természeti környezetet kedvelők és használók, valamint az erdő és élővilága iránt érdeklődők részére. Eközben az erdő élővilágáról, az erdőben zajló munkálatokról, az erdész és vadász hivatásról - interaktív játékok és információs tablók, valamint izgalmas és hasznos foglalkozások, előadások, digitális tananyagok segítségével – új  ismereteket szerezhetnek kicsik és nagyok egyaránt. A gyermekek iskolai tanulmányaira épülő, erdő életközösségével kapcsolatos tematikus programokra ingyenesen jelentkezhetnek óvodás- és iskolás csoportok a foglalkoztató terembe, ahol csaknem 50 féle kirakó, kiforgatható és társasjáték várja őket.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz - Hogyan nyaraljunk biztonságban?

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!