Szőlőmag-feldolgozás az új üzlet Villányban

A leve után újabb aranyat érő komponensét dolgozzák fel a szőlőnek a villányi borosgazdák – a térségben egymás után épülnek a szőlőmag-feldolgozó üzemek.

A bama.hu cikkéből kiderül, hogy elsőként a Gere Pincészet lépett, jelenleg a Bock Háznak a feldolgozója készül, de a borvidék több gazdálkodója is tervezi hasonló üzem felépítését. A szőlőmag minőségi, kereskedelmi forgalmat célzó feldolgozása nem olcsó mulatság – egy komplett nagyobb üzem az épülettel, technológiával együtt több mint egy milliárd forintba kerül –, ugyanakkor a végtermék kelendősége biztos megtérüléssel kecsegtet. A szőlőmagból hidegen préselt olajat inkább krémekhez szokták keverni, masszázsolajként serkentő hatással van sejtjeinkre. De emellett süthetünk is vele, ugyanis törkölyös, enyhén fűszeres világa magával ragadó ízhatást adhat ételeinknek, és mellesleg a hőt is jól bírja.

Fotó: vitalhirek.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!