Szőlő alapanyagú gintermékek kutatása kezdődik a Danubiana Kft-nél és a PTE-n

A Danubiana Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciumban valósítja meg a „Szőlő alapanyagú, aromavesztés nélküli, extra illatos, új gintermékek és gintechnológia kutatása” című projektet.

Ennek keretében Magyarországon elsőként fejlesztenek ki innovatív technológiák szőlőfeldolgozásra alkalmazásával a szakemberek három egyedi karakterű szőlőalapú ginterméket, melyek a projekt végére elérik a forgalomba hozatali minőséget. Ezzel hazánkban a csökkenő borfogyasztás indukálta problémát, a meglévő nagyértékű magyar szőlőkincs parlagon hagyása helyett új felhasználását kívánják elérni, új piaci szegmensek bevonásával. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetésből összesen 429,80 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Gazdaságfejlesztési Operatív Program Plusz keretében.

Fotó: PTE

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!