Színészlegendák jönnek a pécsi POSZT-ra

Ismertté vált a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramja, merly nagy tömegeket vonzhat a rendezvényre. Azért lehet majd nagy kö­zön­ség­érdeklődésre számítani, mert a 14 érkező csúcselőadásból kilenc fővárosi, ahol a népszerű színészek és rendezők leginkább megtalálhatók.
 

Ami a baranyaiakat illeti, ismét nincs pécsi színjáték a legjobb 14. között. Az viszont vigasztaló, hogy az Örkény Színház bemutatóját, a Secondhandet két pécsi származású rendező, Bagossy László és Kovács D. Dániel állította színpadra, a Székesfehérvárról érkező Kartonpapát pedig Hargitai Iván, aki korábban évekig volt a Pécsi Nemzeti Színház főrendezője.
A Secondhand egyébként az egyik slágerdarab lesz, mert parádés a szereposztása: láthatjuk benne Pogány Juditot, Csákányi Esztert, Csuja Imrét, Epres Attilát, Znamenák Istvánt is. A másik sztárparádé a Katona József Színház Rozsdatemető 2.0 című bemutatója, olyan nevekkel, mint Bezerédi Zoltán, Szirtes Ági, Szacsvay László, Bodnár Erika, Fullajtár Andrea, Újlaki Dénes. De érdemes a többi darabra is odafigyelni, mert többek között Kováts Adéllal, László Zsolttal, Trill Zsolttal, Bodrogi Gyulával, Máté Gáborral (rendezőként és színészként is), Béres Ilonával, Igó Évával, Lukács Sándorral, Kútvölgyi Erzsébettel is találkozhatunk.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!