A szemesi Kistücsök tulajdonosa kapta a Gundel-díjat

A balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa vehette át a 2017.évi Gundel Károly Díjat – közölte a Magyar Vendéglátók Ipartestülete. A 16 tagból álló Kitüntetési Bizottság indoklása szerint Csapody Balázs a Balaton déli partján évtizedek óta küzd a régió alapanyagaiért, boraiért. 

Étterme a legkiemelkedőbb vendéglátóhely a déli parton, ami mindenkinek a minőséget jelenti. Küldetése, hogy naggyá tegye ezt a régiót, hogy felnőjön a világ legjobb gasztronómiai célpontjai közé. Lokálisan gondolkozik, törekszik arra, hogy megkeresse a helyi termelőket, termékeket. Maradandót alkotott a 2016-os Bocuse d’Or Europe verseny megszervezésében, ahol a vidéki SVÉT éttermek is bemutatkozhattak az Ő szervezésében. Évtizedek óta küzd a minőségi magyar szakemberképzésért a konyhán és vendégtérben egyaránt. Megszámlálhatatlan előadást, oktatást tartott az egész ország területén. A Pannon Gasztronómia Akadémia elnöke, tagja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesületnek, képviselőtestületi tagja az MVI-nek, az "Év vendéglőse" díj tulajdonosa 2014-ben. A Kopaszi gáton rendezett gálaebéden a 170 éve született Dobos C. Józsefre is emlékeztek a szervezők. Az ő Magyar-francia szakácskönyve (1881.) alapján, az abban szereplő ételeket modernizálva és újragondolva alkotta meg a gálaebéd menüsorát a felkért séf-csapat.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!