A szelektív hulladék a gyűjtőbe való és nem a kályhába

Már megkezdődött a fűtési szezon és vele együtt a hulladékégetés is, ennek veszélyeire, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára figyelmeztető kampány indult Somogyban is. A katasztrófavédelem munkatársai lakossági fórumokon és iskolai tanórákon beszélnek arról, hogy a szabályok betartásával, öngondoskodással és tudatos szelektív hulladékgyűjtéssel a tűzesetek, az ebből adódó sérülések és az anyagi károk megelőzhetők.
 

A lakás- és a kéménytüzek kialakulásában, továbbterjedésében évről-évre közrejátszik a nem megfelelő tüzelés-fűtés. A tapasztalatok szerint gyakran előfordul, hogy a tüzelőberendezésbe nem megfelelő tüzelőanyagot dobnak - a fa mellé műanyagpalackokat, csomagolóanyagokat, régi bútorlapokat, rongyokat - ez pedig a füstelvezetők állapotának rohamos romlását eredményezi, amely nemcsak kéménytüzek kialakulásához, hanem szén-monoxid-mérgezéshez is vezethet
A Ne gyújtsa! Gyűjtse! – kampány keretében arra is rávilágítják a somogyiak figyelmét, hogy a füstérzékelők alkalmazásával otthonunk tűzbiztonságát tovább növelhetjük. Ezek a készülékek tűz esetén időben, átlagosan egy percen belül jeleznek, segítségükkel a személyi sérülések és a jelentősebb anyagi károk is megelőzhetőek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcsi Krónika 2020. február 17.

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!