Szavannacerkóf és zászlós farkú kolobusz született Pécsen,

Szavannacerkóf és zászlós farkú kolobusz született Pécsen, kis híján egy napon,  az állatkert dolgozóinak nagy meglepetésére. A Dumbó nevű hím szavannacerkóf április 11-én született.
 

A közleményük szerint, nem számítottak újcerkóf jövevényre, mivel – több mint 10 éves szünet után – tavaly augusztus végén  született meg egy kölyök a pécsi vadasparkban. Mivel a szavannacerkófoknál a vemhességi idő 5 és 6 hónap között változik, a két kölyök születése között a biológiailag lehetséges legrövidebb idő telt el – tették hozzá.
A zászlós farkú kolobuszok, más néven gerezák kölyke a kis cerkóf után mindössze két nappal, április 13-án jött világra. Érkezésével hét tagúra bővült a pécsi gerezacsapat, amely egy szülőpárból, a szülők négy kölykéből és egy fiatal, idegen vérvonalú hímből áll. A cerkófhoz hasonlóan a kis gereza is egészséges; az újszülött a fekete-fehér bundájú felnőttekkel ellentétben hófehér szőrű; körülbelül három hónapos korában ölti majd fel a kifejlett állatokra jellemző mintázatot.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!