Száraz november az alkoholizmus visszaszorítására

Egyre többen vesznek részt az úgynevezett Száraz November nevű humorosnak tűnő, de annál komolyabb társadalmi üzenetet hordozó kezdeményezésben, melyet a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány indított figyelemfelkeltő célzattal.

 

Idén, a nők alkoholfogyasztására fókuszál a kampány. Az Egészségügyi Világszervezet statisztikái szerint a nők átlagosan feleannyi szeszesitalt fogyaszthatnak el súlyos egészségkárosodás nélkül, mint a férfiak, így fokozattan veszélyeztetettek. A brit mintán alapuló kezdeményezés lényege, hogy aki részt vesz rajta, az egész novemberben nem ihat egy korty alkoholt sem.
Szemelyácz János pécsi addiktológus úgy fogalmazott a lapnak, hogy aki kipróbálja, és hatására elvonási tünetek jelentkeznek nála, annak valószínűleg szakemberhez kell fordulnia. A szociális ivóknak pedig egy remek visszajelzés, hiszen a harminc nap során meg kell jelennie életükben új viselkedési és kikapcsolódási szokásoknak. Akár egy jó önismereti tréning is lehet, képesek vagyunk-e úgy összeülni a barátokkal beszélgetni, hogy ne kérjünk ki mellé három korsó sört. Olyan tapasztalatokat szerezhetnek, amiket az alkohollal átitatott társadalmunkban fontos lenne az embereknek megtapasztalniuk.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!