Számos esethez riasztották a hétvégén is a tűzoltókat

Tizenöt tűzeset mellett kilenc műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat a hosszú hétvégén.
Számos alkalommal riasztották a vármegye tűzoltóit szabadtéri tüzek oltásához. Hedrehely, Nemesdéd és Mezőkomárom külterületén, valamint Segesden is az aljnövényzet kapott lángra, amelyet a környékbeli tűzoltók rövid idő alatt megfékeztek, így a tűz a lakott területet nem érte el.

Kigyulladt egy lakatlan vályogház péntek délben Somogysárdon, a Fő utcán. A Somogy vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a kaposvári hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. A 40 négyzetméteres ingatlan szobájában ágyak, matracok és szekrények égtek.

Tűz ütött ki egy ikernyaralóban Balatonfenyvesen, a Rózsa utcában. Az ingatlan hátsó részében lévő szuterénben tárolt fa gyulladt meg és a lángok átterjedtek az udvaron álló tujára is. A helyszínre riasztott marcali hivatásos és balatonboglári önkormányzati tűzoltóknak sikerült rövid idő alatt elfojtani a lángokat, amelyek nem terjedtek át a lakóházra.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy melléképület Szenyéren, a Petőfi utcában. A 30 négyzetméteres, családi házzal egybeépített kazánházban építőipari alapanyagokat és gépeket tároltak. A helyszínre riasztott marcali hivatásos és böhönyei önkormányzati tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet. A lakóház azonban áram és fűtés nélkül maradt, ezért az épületben élő család ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Összeütközött három személyautó szombat délután Kaposvár határában, a Dombóvári úton. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekből mindenki ki tudott szállni. A mentők egy utast szállítottak kórházba.

Kigyulladt egy melléképület vasárnap este Iregszemcse, Alkotmány utcájában. A tamási önkormányzati és önkéntes tűzoltók kezdték meg a tűz oltását, majd a siófoki hivatásos tűzoltókkal közösen fékezték meg a lángok továbbterjedését. A gépkocsit már nem tudták az egységek kimenteni a garázsból, a járművel együtt az ott tárolt bútorok is károsodtak. Az épület teteje beszakadt, de a lakóházat sikerült megóvni a tűz pusztításától, ezért a családnak nem kellett elhagynia otthonát.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!