Speciális helyzetben vannak a Balaton környékén élők

Speciális helyzetben van a balatoni régió a koronavírus-járvány miatt, mivel az állandó lakosok életkora magasabb az átlagnál. Ezért is volt szükség az üdülőövezet polgármestereinek határozott és gyors intézkedéseire – mondta a térség önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség elnöke.

Lombár Gábor – aki Balatonfenyves polgármestere is – kifejtette: a Balaton sok településén a lakosság többszörösét teszi ki a nyaralótulajdonosok száma, és természetes, hogy aki csak teheti, az a járvány miatt kialakult helyzetben – főleg húsvétkor – kimenekül a városokból, például a balatoni ingatlanába a családjával együtt. Emiatt viszont nagyobb veszélynek vannak kitéve az állandó lakosok, akiknek az életkora bőven átlag feletti, ezért a térség több járását is a legveszélyeztetettebbek között tartják számon. Fontos és jó emiatt, hogy a kiemelt üdülőövezetben, főleg a partmenti településeken a polgármesterek az elsők között hozták meg rendkívüli döntéseiket, számos szigorú korlátozást vezetve be a csoportosulások, találkozások elkerüléséért – emelte ki.

Az üdülőrégióban sok helyen lezártak partszakaszokat, turisztikailag frekventált részeket, strandokat, parkolókat – ismertette. Hangsúlyozta, arra kéri a térség településeit, főként a nagyobb tömegeket befogadó vízpartiakat, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel, és zárják le a spontán gyülekezésre alkalmas helyeket.

Fotó: KeszthelyTv

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!