Somogyi tűzoltó is sikeresen vette a 419 lépcsőfokból álló akadályt

Több, mint 190 versenyző mérte össze erőnlétét és küzdötte le a 419 lépcsőfokot a hatodik tatabányai Turul Lépcsőfutó Bajnokságon.A bajnokságon kizárólag egyéniben lehetett indulni, sportfelszerelésben és tűzoltó védőfelszerelésben, négy korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt.

Elsőként a teljes védőfelszerelésben acélpalackos légzőkészülékben nevezettek futottak fel a 419 lépcsőfokon, ami komoly fizikai megterhelést jelentett, ugyanis a védőfelszerelés összsúlya megközelíti a harminc kilogrammot. A bajtársiasság ezúttal is megmutatkozott, hiszen az utolsó métereken egymást buzdítva segítették, kísérték fel társaikat a versenyzők. Mindenki, aki teljesítette az embert próbáló versenyt, győztesnek mondhatja magát, köztük tizenegy somogyi tűzoltó (a marcali dr. Gelencsér András, Németh László, Kovács-Andor Tamás, Benczik Gábor, Rózsa Dániel, a nagyatádi Horváth Róbert, Horváth Dániel, Horváth Richard, Kiss János, a barcsi Rácz Csaba, Dibuz-Pávics Szabolcs).
A 18-29 éves korosztályban a nagyatádi Horváth Dániel a harmadik helyet szerezte meg. A 30-40 közötti férfiak között a nagyatádi Kiss János a képzeletbeli dobogó tetejére állhatott fel, míg a marcali dr. Gelencsér András a hatodik legjobb eredménnyel teljesítette a versenyt.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!