Somogyi mentősök elismerései

A mentők napja alkalmából több mint százan – mentőtisztek, mentőorvosok, gépkocsivezetők, mentőápolók, mentésirányítók –vehettek át elismeréseket.
 

Az Országos Mentőszolgálat fennállásának 71. évfordulóján tartott rendezvényen az Országházban, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere felidézte, fontos állomás volt a mentőszolgálat megalakulása, akkor még 76 állomással és 356 munkatárssal, és azóta is segítenek, szeretettel közelítenek a rászorulók felé, és táplálják az elesettekben a hitet és a reményt. „Méltó helyen köszönhetem meg az önök fáradozását, kitartását, lelkesedését, felkészültségét” – mondta a szakemberekhez szólva a miniszter, majd hozzátette, „teljes tiszteletem és köszönetem az önöké”.
A mentők napja jó alkalom arra, hogy elismeréseket is átadjanak. A több mint száz kiemelt dolgozó között somogyiak is vannak. Főigazgatói dicséret kapott, egy kaposvári mentésirányító, Nagy Géza, aki 40 éve dolgozik a szolgálatnál, így ezen a napon a jubileumi Kresz Géza emlékérmet is átvehette. A fonyódi mentőápoló, Horváth Ádám László, a követendő példával szolgáló fiataloknak járó Iránytűdíj kapta. Az egyéni elismerések mellett egy csoportos díj is került Somogyba. Főigazgatói dicséretet kaptak a kaposvári adatrögzítők: Szentgyörgyi Katalin és Jesity Renáta.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!