Somogyi Értékként dübörög idén a babodi offroad

Június 11. és 16. között tartják az idei Babod Offroad Fesztivált. A hagyományokhoz hűen a versenyzők mellett az idén is várják a szurkolókat, a szórakozni vágyókat és azokat az érdeklődőket, akik nem csupán a látvány miatt érkeznek, hanem szívesen beülnének a terepjárókba, hogy megtapasztalják a „babod-élményt”!

Mint azt mi is megírtuk, a Somogy Vármegyei Értéktár Bizottság „Somogyi Értékké” nyilvánította a fesztivált. Az elismerést 2024. január 9-én Papp László főszervező vette át a somogyi Vármegyeháza Dísztermében.

A Somogy Vármegyei Értéktár Bizottság részletes indoklása:

1984 óta kerül megrendezésre Európa legnagyobb és legrégebbi terepjáró fesztiválja Somogytúr és Somogybabod helyszíneken. Minden évben a Dél-balatoni szezon nyitórendezvénye az esemény. Európa több mint tíz országából érkeznek a vendégek, résztvevők a nemzetközi megmérettetésre. A terület az 1970-es évektől kezdődően motocross pályaként funkcionált, majd 1984 óta már a terepjáró versenyeknek ad otthont. A kifejezetten e sportok számára kialakított terület nagyságát tekintve Európában az első helyen tartják számon. A somogybabodi Nemzetközi Terepjáró Fesztivál jelenleg az egyetlen olyan technikai sportverseny, amely szorosan és kizárólag Somogy vármegyéhez köthető, más helyszíneken az országban nem kerül megrendezésre. A Fesztiválon a biztonságos versenyzést rendkívül szigorú-, a többi világversennyel megegyező biztonsági ellenőrzések és előírások teszik lehetővé. Az európai terepjárós versenyzés legnépszerűbb nemzetközi versenyszámai együtt, egy helyen csak itt találhatók meg. Ezek a szakágak a következők: Eurotrial, Eurotrophy, Offroad Super Cup, Hill Climb, Quad Short Track, Quad Trophy, Side by Side gyorsasági futamok, Rubixon Trail, Quad trail. A magyar terepjáró versenyzők számára egyedülálló lehetőséget nyújt a fesztivál, mert itt a nemzetközi-, szintén versenyző élmenőkkel mérettethetik meg tudásukat. Az évente több napot felölelő rendezvény jelentősen növeli a környéken eltöltött vendégéjszakák számát, valamint látogatóinak magas száma a somogyi kultúra és az itt található természeti értékek népszerűsítéséhez is nagymértékben hozzájárul.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!