Somogyban még nem kiugró az influenzaszerű megbetegedések száma

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) influenzafigyelő-szolgálat negyedik heti adatai alapján Magyarországon átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű megbetegedések száma. Megyénkben jelenleg az egyik legalacsonyabb a regisztrált betegek száma.

Ahogy az várható volt, az influenzajárvány január végén jelent meg hazánkban. A megbetegedés súlyos szövődményekkel járhat, így akik beadatták a védőoltást, most nagyobb védelmet élvezhetnek és könnyebben átvészelhetik a betegséget, mint azok a társaik, akik nem igényelték a vakcinát.

Az influenzafigyelő-szolgálathoz csatlakozott orvosok jelentése alapján január utolsó hetében 40%-kal több beteg ment influenzaszerű tünetekkel a házirorvosokhoz, így mindenhol emelkedett a panaszokkal orvosokhoz fordulók száma. A legtöbb megyében jelentősen nőtt a fertőzöttek száma az előző héthez képest. Jelenleg Pest és Győr-Moson-Sopron megyében a legnagyobb a megbetegedések száma, míg Csongrád, Somogy és Tolna megyében a legalacsonyabb – írja a kaposvarmost.hu.

Fotó: idokep.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!