Siófoki szakács is lesz a Bocuse d’Or lyoni döntőjében

Hatodik helyezést ért el és ezzel bebiztosította magát a magyar csapat Bocuse d’Or lyoni döntőjére, amelyben a siófoki Fodor Noel is ott lesz, aki comis chefként tette oda magát a trondheimi válogatón – olvasható a sonline.hu-n. A magyarok nemcsak hogy a hatodik helyen zártak, hanem a legjobb tálnak járó különdíjat is bezsebelték.

A csapat élén Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó séfhelyettese szerepelt. Commis-ja a siófoki Fodor Noel volt, aki helyi HB sörkert szakácsaként dolgozik. A versenyzők feladata az volt, hogy egy olyan tányért készítsenek, amelyhez rénszarvas húst használtak fel, valamint az ikonikus skandináv párlatot az Aquavitet. Míg a táltéma a fröyai fésűkagyló, valamint a norvég skrei volt, ez utóbbi egy helyi tőkehal fajta, amely íváskor az óceánra megy, s ilyenkor, március közepén tér vissza a partok közelébe. Különlegessége, hogy ilyenkor sokkal izmosabban jön vissza, amitől jobb a húsa. A kétnapos trondheimi válogatón Csapody Balázs, a Bocuse d’Or Akadémia alelnöke is részt vett, aki azt mondta, nagyon büszke a csapatra. – Ez egy fantasztikus siker és egy olyan csapatunk van megint, aki a világ élmezőnyében van. Az európai ugyanis a világ élmezőnye, tette hozzá a balatonszemesi gasztronómiai szakember. Ráadásul a nagyon erősnek számító skandináv országok és Franciaország előzött csak meg minket.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!