Siófok jelképévé vált a víztorony

A Balaton nemcsak a fürdőzőket, nyaralókat, horgászokat örvendezteti meg, hanem a természet szerelmeseit is. Aki fogékony a szépre, a világ csodáira, az soha nem „lakik jól” a tó látványával. Az északival szemben érdemtelenül alábecsült déli part csodás kilátások lehetőségét is kínálja.

Már a déli oldal legkeletibb településén, Balatonvilágoson is érdemes megállni, hiszen itt a legszélesebb a tó: közel 13 kilométer! Ha lemérni nem is fogjuk, a Panoráma-kilátóról a távolság is jól érzékelhetővé válik – hangzott el az M1 Itthon vagy! című műsorában.
„Ezt a napozóteraszunknak hívjuk – a belső szlengen »dekk«-nek. Kiváló naplementenéző hely, és napközben is, miután a strandról megfáradva feljövünk, kiváló sörökkel és kiváló ételekkel tudjuk múlatni a napégés fájdalmait” – mondta Hermán Norbert János, a balatonvilágosi Hedon Sörfőzde ügyvezetője.
A helyi sörfőzdében bonyolult gépsorok helyett embereket látunk, ahol még van tekintélye a kézzel végzett munkának. És ha valaki kíváncsi rá, hogyan illeszthető össze a hagyomány és a technológia, az egy sörtúra keretén belül bejárhatja az üzemet is.

Fotó: siofok.hu 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDRF Symphonic Band

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!