Segíti hátrányos helyzetű diákjait a KSZC

A Kaposvári Szakképzési Centrum nyolc intézményéből 107 tanuló részesül az Apáczai ösztöndíjprogram juttatásaiban a 2023/24-es tanévben. A pályázatokat január 11 és február 8 között nyújthatták be a tanulók, a KRÉTA felületén.

A pályázat benyújtására a hátrányos helyzetű és jó tanulmányi eredményű, nappali tagozaton tanuló, szakképző iskolai és technikumi diákok jogosultak. Az Apáczai Ösztöndíjprogram indulása óta több, mint hatezer fiatalt támogatott havi 16 és 34 ezer forint közötti összeggel, 7-19 hónapon keresztül. A diákok abban az esetben pályázhatnak az ösztöndíjra, ha egy mentortanár is bekapcsolódik a tehetséggondozásba. A Centrumban ebben a tanévben negyven oktató vállalta ezt a feladatot, ők szintén kapnak támogatást a program ideje alatt.

Az Apáczai Ösztöndíjprogram célja, hogy biztos megélhetést jelentő végzettséghez segítse a nehezebb élethelyzetből, szerényebb anyagi lehetőségekkel indulókat. A program a kimagasló tehetségeket felkarolásukkal és fokozott támogatásukkal akár az egyetemig is elkísérheti, diplomaszerzésre bátoríthatja.

A Kaposvári Szakképzési Centrum tíz intézményében az elmúlt három tanévben 310 tanuló és 117 mentortanár részesült az ösztöndíjprogramból.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!