Sajátos tanár-diák háború a színpadon

Különleges kísérletbe fogott László Csaba és a Harmadik Színház, középiskolai osztálytermekbe visznek egy rendkívüli előadást. A Klamm háborúja monodráma Ákli Krisztián rendezésében a tanár-diák hierarchia és demokrácia rázós pillanataiba vezeti el a közönséget, rávilágítva a pedagógusok egyedülálló felelősségére is. 

Tavaly már volt egy ilyen iskolákat látogató előadásuk Háy János Völgyhíd című művéből, annak és ennek is a színházra nevelés a célja, és maguk is meglepődtek, mennyi jó gondolattal, érdekes kérdéssel keresték meg őket a bemutatók kapcsán a fiatalok.

László Csaba színész, a Klamm háborúja kapcsán, a Dunántúli Naplónak nyilatkozott.
- Itt szó szerint a tanár-diák viszonyról, a kimondott szó felelősségéről van szó. Ráadásul felnőtt és gyerek ezt már egyaránt átélte valamilyen formában, maradandó emlékképekkel, szóval könnyebben tud mindenki a darab részesévé válni. Ugyanakkor különleges a játék, mert az a cél, hogy semmiképp ne váljon interaktívvá. Így viszont hihetetlen nehéz fenntartani a figyelmet. Hihetetlen, egyre erősödő feszültség vibrál 70 percen át a tragédia kibontakozása kapcsán a teremben. Azt hiszem, ezt a játékot könnyen a magáénak érzi mindenki, még ha netán ellenszenves is számára a tanár karaktere - fogalmazott a főszereplő.

Fotó: port.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!