Saját préselésű gyümölcslé és sajt is készül a bólyi üzemben

Bólyban már nemcsak a friss fogyasztású, lekvárként vagy kompótként eltett finomságok, illetve a pálinkafőzés jelent hasznosítási megoldást, hanem a saját préselésű gyümölcslé, illetőleg -aszalványok készítése is.

A bama.hu cikkéből kiderül, hogy a már évek óta eredményesen működő fűszerkeverő üzem után pályázati forrásból az elmúlt ősszel indult az új bólyi zöldség- és gyümölcsfeldolgozó, illetve sajtkészítő. Az üzem lehetőséget nyújt nemcsak a helyi tej feldolgozására, hanem arra is, hogy a helyben termett gyümölcsből aszalványt, préselt levet készítsenek a termelők számára. Az első tapasztalatok szerint a bólyiak saját fogyasztásra állítják elő a gyümölcstermékeket, de az üzemben készült portéka jól hasznosítható lesz a helyi közösségi konyhákon is. A már letermett kajszi, cseresznye és meggy után most jön az őszibarack, majd az alma és a szilva.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!