Saját gyümölcslevet préselnek a bólyiak

Alma

Idén újabb helyi kezdeményezés segíti a munkavállalást Bólyban, ahol a már évek óta eredményesen működő fűszerkeverő üzem után pályázati forrásból az elmúlt ősszel indult az új bólyi zöldség- és gyümölcsfeldolgozó, illetőleg sajtkészítő üzem – számolt be róla a bama.hu. 

Mindez lehetőséget nyújt nemcsak a helyi tej feldolgozására, hanem arra is, hogy a helyben termett gyümölcsből aszalványt, préselt levet készítsenek a termelők számára. Az első tapasztalatok szerint a bólyiak saját fogyasztásra állítják elő a gyümölcstermékeket, de az üzemben készült portéka jól hasznosítható lesz a helyi közösségi konyhákon is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!