A rozé alapja megvan, már a kékoportó is a puttonyba kerülhet

A legkorábban érő szőlő szüretje lassan véget ér, a kék­oportót várhatóan a jövő hét végétől kezdik szedni a Villányi borvidéken. Nem okozott problémát az elmúlt hetek időjárása az érő szőlőnek. A esősebb időjárástól jobban aggódtak a gazdák, de szerencsére a nagyobb csapadék elkerülte a Villányi borvidéket. Az elkövetkezendő hetekben is enyhe, száraz időben bíznak.
 

– A rozé alapanyagot adó, korai érésű szőlőfajtákat szedik most a gazdák az elkövetkezendő hetekben – talán már a hét végén – pedig elkezdik a vörösbor alapanyagát is betárolni. Akkor a kékoportó szürete kezdődik meg – mondta Nagy Gergely, a Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsának titkára a Baranya Megyei Hírportál információi szerint. Ami pedig az idei mennyiséget illeti, a jelenlegi becslések szerint a tavalyi mennyiség alatt maradnak 5-10 százalékkal.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!