Rippl-Rónai mű, amit 80 év után újra láthatunk

Csütörtökön kezdődött az idei Art and Antique Budapest kiállítás és vásár a Bálnában, melynek legfőbb látványossága és legértékesebb darabja Rippl-Rónai József egy csaknem nyolcvan éve nem látott műve. A sajtónak a Virág Judit Galéria standján szerdán bemutatott, Szent Páli búcsú című festményt Rippl-Rónai József, a posztimpresszionizmus legkiemelkedőbb magyar képviselője 1912-ben festette.

"A kép egy magángyűjtemény féltve őrzött darabjaként lappangott hosszú évtizedeken át. Először 1912-ben Kaposváron volt látható egy tárlaton, utoljára 1947 decemberében, a Vallás- és Közoktatásügyi Minisztérium fővárosi emlékkiállításán" - mondta el Kelen Anna, a Virág Judit Galéria művészettörténésze a sajtótájékoztatón.

Mint kiemelte, a kép azért is ikonikus, mert Rippl-Rónai életművén belül egészen kevés az olyan festmény, amely nagyobb tömegjelenetet ábrázol. "Ráadásul a művész legendás kukoricás korszakában született. Ez az a stílus, amely kizárólag rá jellemző, és amely az egész világon keresetté és elismertté tette a művészt".

Az MTI érdeklődésére Kelen Anna beszélt arról, hogy a kép, amelynek értéke mintegy 300 millió forintra tehető, továbbra is magántulajdonban van, és a galéria tárgyalásokat folytat eladásáról.
Az Art and Antique Budapest kiállításra és vásárra csütörtöktől március 3-ig várják az érdeklődőket a Bálnában, ahol negyven galéria több ezer műtárggyal képviselteti magát. A kiállítók standján festményeket, szobrokat, ékszereket, különleges szőnyegeket, bútorokat, antik könyveket tekinthetnek és vásárolhatnak meg az érdeklődők.
Forrás:kapos.hu
Fotó:MTI/Kovács Tamás

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!