Reneszánszát éli a kempingezés – a Balatonnál is

A 2023-ban üzemelő több mint 270 kemping közül a legtöbbet a Balatonnál és a fürdővárosokban vehettek igénybe a vendégek - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) hétfőn az MTI-vel. Egyre népszerűbbek a kempingek és a közösségi szálláshelyek.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint ugrásszerűen megnőtt mind a kempingek, mind a közösségi szálláshelyek forgalma az elmúlt években - előbbinél 70 százalékos, utóbbinál 140 százalékos bővülés tapasztalható. Kempingezni a németek és a lengyelek érkeznek hazánkba, a közösségi szálláshelyeket pedig leginkább a 35 évnél fiatalabbak használják – írta az MTÜ. Hozzátették: az NTAK adatai alapján nemcsak a magas kategóriájú szállodák száma gyarapodott 2023-ban 2020-hoz képest, hanem a kempingeké és a közösségi szálláshelyeké is. Úgy folytatták, hogy a színvonalas mobilházaktól a sátorhelyekig változatos lehetőségek közül válogathatnak a hazai kempingekbe látogatók.

Kifejtették, hogy a közösségi szálláshelyek száma az elmúlt három évben 327-ről 399-re gyarapodott. Közülük a legtöbb Budapesten és a Balatonnál üzemel, de szép számban megtalálhatóak a Mátra-Bükk, valamint Tokaj és Nyíregyháza térségében is. Az utazók tavaly már 2,7 millió vendégéjszakát töltöttek ilyen szálláshelyeken. Kempingben pedig 1,9 millió vendégéjszakát.
Fotó: likebalaton.hu/balatontourist.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!