Pozitív az iskolaőrök megítélése

Egyértelműen érezhető az egyenruha visszatartó ereje – összegezték az iskolaőrökkel kapcsolatos tapasztalataikat az igazgatók. A Kaposvári Szakképzési Centrum intézményeinek felében álltak munkába – többek között a Barcsi Szakképző Iskolában is - rendfenntartó munkatársak, akik nem csak figyelmeztetnek, hanem fegyelmeznek is. Az iskolaőr fő feladata a gyerekek egymás közötti vagy akár a tanárok elleni erőszakos cselekményeinek, szabálysértéseinek megakadályozása, megelőzése olvasható a közleményben.

A Belügyminisztérium adatai szerint Somogy megyében összesen 39 alkalommal volt szükség rendőri beavatkozásra, ami országos viszonylatban a 6-7. helyhez volt elég. Megyénkben 29 alkalommal diák-diákkal balhézott össze, és 10 egyéb iskolai bűncselekmény történt, ide számolják azon eseteket is mikor a diák a pedagógussal került konfliktusba.

A KSZC intézményein kívül Barcson iskolaőr végez szolgálatot, az Arany János Általános Iskolában, a Szivárvány EGYMI-ben, a járásban pedig Babócsa, Homokszentgyörgy és Darány község általános iskoláiban.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!