Pénteken startol a Balatonfüredi Tavaszi Fesztivál

Eperjes Károly

Március 11-én, pénteken kezdődik a Balatonfüredi Tavaszi Fesztivál, Kéry Kitti, a fesztivál főszervezője, a balatonfüredi Kisfaludy Színház igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a tavaszköszöntő családi fesztiválon többek közt felidézik a szabadságharc eseményeit, reformkori sétát tehetnek az érdeklődők és irodalmi műsorral fűszerezett ebédre, "pörköltészetre" is várják a vendégeket. 

A fesztivál első napján, március 11-én a Katáng együttes kelta, magyar és balkán népzenét játszik, másnap a Harlekin Bábszínház Pirosmalac című bábjátékával várják a legkisebbeket, este pedig a komolyzenéé lesz a főszerep: a Mendelssohn Kamarazenekar és a debreceni Kodály Kórus lép színpadra. Március 13-án Bereményi Géza A Hídember című filmjéről beszél Hábermann Jenő, az alkotás producere és Eperjes Károly (képünkön), a film főszereplője.

Március 18-án és 19-én rendezik meg a Hamvas Béla Kossuth-díjas író, filozófus előtt tisztelgő Hamvas-napokat, még a Vaszary Galériában két kiállítás is nyílik: az egyik a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből származó Dürer-metszeteket tárja a közönség elé. A Hamvas-napok és egyben a Füredi Tavaszi Fesztivál a Golestan együttes világzenei koncertjével zárul majd.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!