A pécsi világörökség is szerepel a Google Arts & Culture felületén

Magyarországi világörökségi helyszínek is felkerültek a Google Arts & Culture felületére, ahol a felhasználók új helyeket, látványosságokat és műalkotásokat fedezhetnek fel, valamint közelebbről is megismerhetik a világ legfontosabb történelmi eseményeit – közölte a Google sajtóirodája az MTI-vel.

A pecsma.hu arról tájékoztat, hogy felkerült az oldalra Pécs és az ókeresztény sírkamrák is. A rómaiak által alapított ókeresztény nekropolisz számos történelmi eseménynek és emlékműnek adott otthont, ezek közé tartozik a 2000-ben világörökségi státuszt kapott sírkamrarendszer is, amely az egykori római társadalom temetkezési szokásainak emlékét őrzi – tették hozzá.

Megtalálható az oldalon a több mint ezer évvel ezelőtt alapított Pannonhalmi Főapátság is, amely 1996-ban érdemelte ki a világörökségi címet, valamint Hollókő, ahol szinte érintetlenül fennmaradtak az elmúlt korok hagyományőrző épületei és jellegzetességei, és 1987-ben vált a világörökség részévé. Ugyancsak itt látható a Budapesti Duna-part, a Várnegyed és az Andrássy út. Az idén 150. születésnapját ünneplő főváros Duna-parti területe és Várnegyede 1987-ben lett világörökségi helyszín, amely 2002-ben az Andrássy úttal és szomszédságával is kiegészült, annak építészeti és kulturális látványosságainak köszönhetően. A Google Arts & Culture felületén a felhasználók a magyarországi látványosságok mellett Mongólia, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország és Spanyolország világörökségi helyszíneit is megtekinthetik. https://artsandculture.google.com/project/explore-world-heritage

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcs Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2023. december 21-i ülése

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!