A pécsi nők előtt tiszteleg márciusban a tv-torony

Márciusban több fontos, jelentős ünnep- és világnap alkalmából is különleges fényekbe öltözik Pécs egyik legismertebb jelképe, a tv-torony.
Az országban egyedülálló módon a pécsi tv-torony 2018-ban új, modern „fényruhát” kapott, melynek köszönhetően azóta minden nap különböző színekben és színkombinációkban pompázik a város felett. Egy átlagos napon az intelligens LED-lámpák fényei rendszeresen, adott időközönként változnak az esték során, ami viszont még látványosabbá teszi a dolgot, azok a különleges alkalmakon, valamint a nemzeti és helyi ünnepeken, jeles világnapokon látható toronyfények.

A fentiek szellemiségében idén is folytatódik a tv-torony különleges fénydíszítése, márciusban is érdemes lesz tehát nem csak a hétköznapokon, hanem a jeles alkalmakon is felnézni a toronyra. Március 8-án, a nemzetközi nőnapon a tv-torony vörös és fehér színben (alul-felül vörös, középen fehér) tiszteleg a pécsi nők előtt.

Lila lesz a torony az epilepsziában szenvedők világnapján

Egy héttel később, március 15-én, az 1848-as szabadságharc ünnepén a torony természetesen a nemzeti trikolor színeibe öltözik, a város ezzel a gesztussal is fejet hajt a forradalom hősei előtt.

Március 21-én, a minden tizedik nőt érintő hihetetlenül fájdalmas betegség, az endometriózis világnapján a népbetegségnek számító kórban szenvedők előtt tiszteleg a teljesen élénksárgára váltó torony.

Március 15-én nemzeti színbe öltözik

A víz világnapján, március 22-én is nem meglepő módon az egész torony egységes kék színbe öltözik majd.

Pár nappal később is érdemes lesz figyelni, március 26-án az epilepsziában szenvedők melletti kiállás és szolidaritás világnapján egységes lila színben fog pompázni a tv-torony – írj a pecsma.hu.

Fotó: pecsma.hu

 

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!