A Pécsi Nemzeti Színház új bemutatókkal készül

A Pécsi Nemzeti Színház közelgő új bemutatóiról és az újra műsorra kerülő korábban sikerrel játszott előadásairól tartottak a közelmúltban sajtótájékoztatót.

Újra műsoron lesz a nagysikerű előadások közül az Addikt, és  A padlás. Az Addikt című előadást 2016-ban rendezte Anger Zsolt. A darab a függőség témáját dolgozza fel, szerzője maga is saját tapasztalatokkal rendelkezik a rehabilitációs programokról. A nagy sikerre való tekintettel az idei évadban is szerepel A padlás “Mert kell egy hely…"  . A félig mese, félig musical előadást Böhm György rendezésében 2013-ban mutatta be a Pécsi Nemzeti Színház.
Különleges operabemutató is lesz januárban: Manon, melynek szövegkönyve a Manon Lescaut című könyv alapján készült -csakúgy, mint Puccini Manon Lescaut című műve, a két darab mégis egészen más. A francia romantikus operajáték 1941 óta most először lesz újra látható Magyarországon, Gulyás Dénes rendezésében. Bemutató: 2019. január 11.
A február két új bemutatóval indul,  A fizikusok 2-án, a Főfőnök pedig 8-án látható először színpadainkon. Előbbi, egy elmegyógyintézetben játszódó előadásban olyan híres fizikusok kötnek barátságot, mint Einstein, Newton és Möbius - vagy mégsem ők? Dürrenmatt darabját Térey János és Harmath Artemisz fordította, az előadást Keszég László rendezi.

A Főfőnökkel újabb skandináv vígjáték kerül színre. A dogmafilmjeiről ismert dán rendező és forgatókönyvíró Lars von Trier vígjátékából Kovács Krisztina dramaturg készített színpadi adaptációt, az előadást Paczolay Béla rendezi. Az alkotópáros az Ádám almái című produkcióval már bizonyította, hogy jól bánik a jellegzetesen fanyar skandináv humorral.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!