Pécsi érték lesz-e a tájfutósport?

A Pécsi Értéktár legújabb tagja lehet a több mint 70 éves múltra visszatekintő pécsi tájfutósport. A folyamatosan bővülő listán olyan fontos „pécsiségek” szerepelnek már, mint például a Pro Pannonia Kiadó, a Pécsi Dalárda, a bánáti bazsarózsa, a Szent Ferenc-templom betleheme, a Pécsi Vasutas Sportkör, a Pécsi Állatkert, több helyi kórus és énekegyüttes és persze a havihegyi mandulafa, legutóbb pedig a Mecseki Fotóklub került az értéktárba.

– Örömmel fogadtam a hírt, hogy a Tájfutásért-Pécs Alapítvány ezt a városunk számára jelentős sportsikereket hozó, hatalmas múltú sportág felvételét kérte a Pécsi Értéktárba, amit természetesen támogatni fogok – fogalmazott az alpolgármester, Zag Gábor. Amennyiben a Kulturális Bizottság rábólint, a Pécsi Értéktár legújabb tagja több mint 70 éves múltra visszatekintő pécsi tájfutósport lehet – tudta meg a bama.hu Zag Gábor kultúráért felelős alpolgármestertől, aki felidézte: a Pécsi Értéktár alulról szerveződő elvet követve bővül, ami azt jelenti, hogy a pécsiek javasolhatnak felvételre értékeket, az önkormányzatnak ez nem feladata.

A pécsi tájfutók már az 1950-es években is figyelemre méltó eredményeket értek el a tájékozódási túraversenyeken, az 1970-es évektől pedig sorozatban szállítják az országos és nemzetközi eredményeket.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!