Pécsi épület nyert az Év háza versenyen

Az Év háza versenyen családi ház és lakóépületek kategóriában Karlovecz Zoltán építész vehette át az első díjat Pécsre tervezett háromlakásos lakóházáért, középület kategóriában pedig Járomi Irén és Kiss Gyula építészpáros munkája, a nagykőrösi városi piac csarnoképülete bizonyult a legjobbnak, olvasható a Baranya Megyei Hírportálon.
 

Mint írják, harminchárom épület versenyzett idén, és összesen nyolc építészcsapat munkáját ismerték el: a két fődíj mellett hat különdíj is gazdára talált – közölték a péntek esti díjátadót követően a szervezők az MTI-vel.
A fődíjat elnyerő Karlovecz Zoltán háromlakásos lakóháza esetében a zsűri szerint „a mai hangvételű megfogalmazás, az arányos és ötletes szerkesztés magában hordoz és sugall egy tudatos múltbeliséget is, többlet tartalmat adva ezzel az eredetileg is szép építészeti elképzelésnek”. „A ház léptékeihez viszonyított várszerűség, a tagadhatatlan organikus szellemiség, valamint a kupolás lefedés kicsit ‘törökös’ beütésének atmoszférája teszi talán még inkább ‘pécsivé’ ezt, az amúgy sem kevéssé ‘pécsi’ példaértékű alkotást” – idézi Szoják Balázs, az Év háza pályázat kurátora méltatását a közlemény.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!