A pécsi ejtőernyős csak több ezer métert zuhanva érzi igazán jól magát

Sorra dönti a világrekordokat a világ legjobb ejtőernyőseivel a pécsi születésű Kéri Hanga. A civil életben gyógytornászként dolgozó ejtőernyős sikerességének kulcsa, elmondása szerint, versenysportolói múltjában rejlik. A szertorna után az atlétika és a hármasugrás következett, majd egy balesetet követően édesapja nyomdokain ejtőernyőzni kezdett.
 

Kéri Hangát egy rendkívül látványos és nem mindennapi sportág, a formaugrás legjobbjai között tartják számon. Ennek köszönhető, hogy szinte évente ejtőernyős világcsúcs-kísérletek részese lehet a pécsi születésű sportoló. Tavaly Arizonában 216 társával kapaszkodtak össze zuhanás közben, ami egy egészen egyedülálló teljesítmény. Idén Ukrajnában pedig egy kizárólag nőkből álló 60 fős, több pontos ugrást bemutató csapat tagja volt, s ez, a hölgyek között szintén világrekordnak számít.
A formaugrás lényege, hogy egyszerre ugranak ki a repülőkből az ernyősök, majd több, előre meghatározott alakzatot építenek fel a levegőben, miközben fogjuk egymás kezét.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!