A pécsi egyetem Európa 60 legjobbja között szerepel

Hat magyar egyetem került fel a Quacquarelli Symonds (QS) 2020-as összesített felsőoktatási világrangsorára, a Pécsi Tudományegyetem is szerepel a listán. A PTE-t, a legfrissebb világrangsort készítők a 651-700 helyre sorolták.

A rangsort számos szempontot figyelembe véve állítják össze évről évre a szakértők. Például a nemzetközi hallgatók és oktatók aránya, a munkaadók és az akadémiai szféra megítélése, az intézményhez köthető tudományos munkák idézettsége alapján. Az összesített lista élén egyébként az amerikai MIT, a Stanford és a Harvard áll, de a világ tíz legjobb felsőoktatási intézménye közé került az Oxford, a CalTech, a svájci ETH Zurich, és a Cambridge is. A környező országokból az osztrák egyetemek érték el a legjobb eredményt – a bécsi egyetem a 154. helyet szerezte meg, ezen felül a rangsor készítői további négy osztrák intézményt is a világ ötszáz legjobbja közé soroltak.
A világranglista mellett, a feltörekvő európai és közép-ázsiai országok felsőoktatási intézményeit értékelő 2019-es QS-listára Magyarországról összesen 11 egyetem került fel, ezek közül 6 az első százban szerepel. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 20., a Szegedi Tudományegyetem a 26., 29. helyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem. A Pécsi Tudományegyetem pedig az 53. helyet szerezte meg.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!