Pécsett rendezik az Országos Diákszínházi Fesztivált

A diákszínjátszás ünnepe: Pécs ad otthont a IV. Országos Diákszínházi Fesztiválnak. Az ország fiatal színjátszói a háromnapos összművészeti kulturális eseményen mutathatják meg tehetségüket a pécsi közönségnek.

Mint írják a pecsma.hu a laphoz eljuttatott közleményükben a szervezők, az április 22–24-ig tartó fesztivál elsődleges célja, hogy teret adjon azoknak a diákszínjátszó csoportoknak, amelyek a zsűri döntése alapján továbbjutottak a regionális megmérettetésen. A fesztiválra érkező 270 meghívott – diákok, kísérőtanáraik, a színházi szakma jeles képviselői – ezeket a győztes darabokat láthatja.

Végül a 14 megmérettetett darab közül szakmai zsűri választja ki az év legjobbjának ítélt darabot. A fesztivál egy látványos felvonulással egybekötött ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét április 22-én, pénteken 17.15-től, a résztvevők és érdeklődők a Széchenyi térről fúvós zenekar kíséretével vonulnak a Színház térre, ahol Péterffy Attila, Pécs polgármestere, Tóth Zoltán, az Országos Diákszínjátszó Egyesület elnöke, és Lipics Zsolt a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója köszönti az egybegyűlteket és nyitja meg a fesztivált. A versenydarabokat három, az előadásokhoz méltó helyszínen mutatják be: a Bóbita Bábszínház kamaratermében, a Pécsi Nemzeti Színház N. Szabó Sándor termében és a kamaraszínházban.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Barcs Város Önkormányzata Képviselő Testületének 2022. április 21-i ülése

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!