Pécsen két ambulancián is segítenek a szenvedélybetegeknek

 Az elmúlt években ugyan csökkenő tendenciát mutatott az alkohol és más kábítószerek miatt kezeltek száma Pécsen, de 2016-ban újra több mint 1000-en fordultak meg a két szenvedélybeteg-ambulancián. Szemelyácz János addiktológus, az INDIT Közalapítvány vezetője a Dunántúli Naplónak elmondta, addiktológiai ambulanciájukon körülbelül négyszáz olyan beteg fordult meg, aki alkoholproblémával küzd, és hatszázra becsülhető a nyugtatók, szintetikus drogok vagy illegális szerek miatt kezelésben részesülők száma. A betegek többsége önként jelentkezik terápiára, de körülbelül százötven-kétszáz főt a bíróság kötelez elvonókúrára.  

 A szakember szerint legalább egyéves kezelésre van szükség ahhoz, hogy valaki teljesen leszokjon akár az alkoholról, akár más szerekről.
A jelenlegi statisztikák alapján az alkohol még mindig a legnépszerűbb a szenvedélybetegek körében. A szakemberek szerint a probléma az, hogy a fiatalok körül egyre többen fogyasztanak minden hétvégén alkoholt, és míg régen a sör volt a kezdődital, manapság a gyors eredmény érdekében röviditallal kezdenek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!