Pályafelújítások és menetrendi módosítások a vasútvonalakon

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A húsvéti hosszúhétvégén (március 28-tól április 1-jéig) nem kell korlátozásra számítani, a vonatok a megszokott menetrend szerint közlekednek a Déli pályaudvar és Kelenföld között. A menetrend módosítás a Mecsek IC-t is érinti.

Április 15-én hajnalig több fázisban karbantartási munkálatokat végeznek Budapesten a Nagyszőlős utca feletti vasúti hídon, ezért korlátozzák a Déli pályaudvar és Budapest-Kelenföld között a vasúti forgalmat. Számos járat fővárosi végállomása módosul, Kelenföldre, vagy a Déli pályaudvar helyett a Keleti pályaudvarra kerül át. Egyes éjszakákon Ferencváros és Budapest-Kelenföld között is korlátozás lesz, ami miatt néhány vonat közlekedése módosul.

A munkálatok első ütemében, március 28-ig, a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalat érintő változások egyike, hogy a Pécsről 19:19-kor induló Mecsek IC (811) március 25–27-ig rövidebb útvonalon, csak Budapest-Kelenföldig közlekedik, akárcsak a Keletiből 5:53-kor induló Mecsek IC (800) március 26–28-ig.

A munkálatok második fázisában, április 2-től 14-ig  a Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalat érintő változások

·        A Pécsről 19:19-kor induló Mecsek IC (811) munkanapokon csak Budapest-Kelenföldig közlekedik.

·        A Keletiből 5:53-kor induló Mecsek IC (800) április 3–6-ig és 9–13-ig rövidebb útvonalon, csak Kelenföldtől közlekedik.

Április első két hétvégéjén (6-án, 7-én, 13-án és 14-én) a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek. A Déli pályaudvar nem fogad és nem indít vonatokat ezeken a hétvégéken, ezért a Déli pályaudvar és Kelenföld (őrmezői oldal) között jellemzően fél óránként pótlóbuszok közlekednek.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!