Országtisztítás indult

Annak ellenére, hogy a hulladékudvarokban vagy az inert lerakókban ingyenesen leadható a veszélyes, illetve építési-bontási hulladék is, az ország egyes településein is halomban álló hulladékokkal találkozni. Ezért a kormány egy nagyszabású programot hirdetett, Tisztítsuk meg az országot! mottóval, és kaposvári mintával.

 

Boros Anita, építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár egy hétfői sajtóeseményen úgy nyilatkozott, hogy közös erővel, az állami, gazdasági társaságokkal, a különböző közigazgatási szervekkel, a helyi önkormányzatokkal összefogva, az állampolgárok támogatásával elkezdjük az országot megtisztítani. Az országos kezdeményezés egyik mintavárosa Kaposvár lett. A somogyi megyeszékhely ugyanis több módon is felvette a harcot a szemetelők ellen.
Az elmúlt 4-5 hónapban 21 szabálysértési eljárást indítottak illegális hulladéklerakás miatt, ezesetekben 100-200 ezer forintos bírságot szabtak ki, írta a Kapospont.
A program során egy mobiltelefonos applikációt is kifejlesztettek a szakértők, melyen keresztül azonnal jelezni lehet az illegális lerakókat, és ezt szolgálja a kaposvári közterületfelügyelők ügyeleti telefonszáma is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!