Országos Színházi Találkozó, új helyszínen, új köntösben

Kaposvár lesz az idei Országos Színházi Találkozó helyszíne. A Csiky Gergely Színház tizenhat előadással készül június 10. és június 16. között, de a kísérőprogram során más művészeti ágak is kapcsolódnak a programsorozathoz és lesz szakmai párbeszéd is.

Egy hosszabb szünet után Kaposváron találkozik a szakma krémje, de nem csak azok, akik bejutottak a 16-os körbe. A szakma képviselői félretéve vélt és valós sérelmeket, már a pécsi találkozókra is elmentek, és most az előzetes egyeztetések alapján úgy tűnik, ismét sikerült egyeztetniük. Minderről a Magyar Nemzetnek nyilatkozott Fülöp Péter, a Színházi Találkozó főszervezője, a kaposvári színház igazgatója, aki egyébként tősgyökeres pécsi, jogász-közgazdász, és jelenleg a PTE kulturális főtanácsadója is. Mint fogalmazott, az is céljuk volt, hogy a különböző méretű, stílusú és látásmódú teátrumok is megmutathassák a nézőknek, hogy ők mit is gondolnak a színházról. Épp ezért a szervezők az egyes városrészekre egy mozgószínpad segítségével juttatják el a társulatokat, ahol ötven–hetven perces előadásokkal viszik közelebb a közönséghez a színház varázsát.
A pecsaktual.hu úgy fogalmazott, hogy a régió felé is szeretnének nyitni. Megállapodást kötöttek a Kultkikötővel, kísérőprogramként júliusban a déli parti színpadokon három előadás lesz látható. Fülöp hozzátette, annak örülne, ha a mostani fesztivál úgy vonulna be a köztudatba és egyben az emlékekbe, hogy ez volt az a találkozó, ami hosszú évek kihagyása után újra egy asztalhoz tudta ültetni a szakmát.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – "Benn a bárány, kinn a farkas"

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!