Óriás érkezett Pécsre

Meseerdő nyílik hamarosan Pécsett, az egykori vidámpark helyén. A mecseki óriás már megérkezett, hogy részese lehessen a májusban induló varázslatnak.

5o év után, 2011-ben zárt be a pécsi vidámpark, majd a lakosság véleményét is kikérve gondolták újra a terület hasznosítását. A munkálatok az elmúlt évben indultak meg, a napokban pedig helyszín bejárás volt, melyen Péterffy Attila polgármester, Siposné Bikali Éva önkormányzati képviselő, és Meixner Barna, a városüzemeltetési társaság ügyvezetője is részt vett.
– Amikor elindítottuk a parkmegújítási programot, a volt vidámpark megújítása az első elképzelések között szerepelt. A Meseerdő gondolata tehát már évekkel ezelőtt megszületett, a megvalósításban pedig Császár Levente meseíró volt segítségünkre, idézte Meixner Barnát a pecsma.hu .

Mint írták, a 12 állomásos tematikus parkban ugyanis az író Dömörkirály című meséje kel majd életre. A történetben óriások és törpék segítségével ismerhetjük meg a pécsi mondavilágot, így a helyszínen ezek a különleges lények is megjelennek. A mecseki óriás szobra, amelyet Baráth Gábor maszkfaragó, építész készített, már meg is érkezett a helyére. A parkban rajta kívül láthatjuk majd az óriások szobáját és egy óriási bányászlámpát, a tündérek faluját, sőt még egy tróntermet is berendeznek az egyik állomáson. Mindezek mellett a városüzemeltetési társaság sok egyéb installációval és meglepetéssel is készül. Péterffy Attila polgármester a bejárás után hangsúlyozta, az önkormányzat szándéka az, hogy a Mecsek újból részévé váljon a pécsiek mindennapjainak.
 Ezt segítette többek között a Misina Tetőpont felújítása, valamint a Meseerdő kialakítása is. Érdemes kiemelni, hogy mindkét projektbe úgy kezdtek bele, hogy előtte kikérték a lakosság véleményét arról, milyen fejlesztéseket szeretnének látni. Az eddigi tapasztalatokat látva a városvezető úgy véli, a közösség értékeli, ha egy-egy projekt az ő szándékai szerint valósul meg.
Forrás:pecsma.hu

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!