Október végégig érvényesek az előző félévi diákigazolványok

Október végégig, még az előző félévben vásárolt diákigazolványokkal is lehet kedvezményesen utazni, azt követően érvényüket veszítik.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának tájékoztatása szerint érdemes ezt az időpontot észben tartani, mert ha az ellenőrök lejárt igazolványt találnak, akkor büntetni fognak. A MÁV-VOLÁN-csoport is arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak okmányuk érvényességének meghosszabbításáról. Vagyis már a szünet előtt kérni kell az érvényesítő matricákat.

A diákigazolvány érvényesítő matrica nélkül is használható azon tanévet követő október 31. napjáig, amelyben a tanuló betölti a 16. életévét. Azok a diákok, akik 2007. augusztus 31-e előtt születtek, ez év október 31-ig tudják matrica nélküli diákigazolvánnyal igazolni az utazási jogosultságukat.

Azon diákok, akik még nem rendelkeznek diákigazolvánnyal, de megigényelték azt, a diákigazolvány kiadásáig kapott (kormányrendeletben meghatározott) QR kódos, nyomtatott, eredeti pecséttel és aláírással ellátott igazolással tudják a diákigazolványhoz köthető utazási kedvezményeket igénybe venni.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!