Október 1-től lépnek hivatalba a megválasztott testületek

A nyár elején megválasztott polgármesterek és képviselők október 1-től foglalják el hivatalukat, és 1049 milliárd forint a költségvetés előirányzat, többek között ezekről is szó volt a Polgármesterek és Jegyzők Tanácskozásán.

A Somogy Vármegyei Kormányhivatal tájékoztatott a Somogy Vármegyei Közgyűléssel közös rendezvényről, melyen több mint 200 polgármester és jegyző kapott tájékoztatást dr. Dukai Miklóstól, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárától az önkormányzatokat érintő főbb kérdéskörökben. A jövő évi önkormányzati választások kapcsán elhangzott, hogy a várhatóan a nyár elején megválasztott polgármesterek és képviselők október 1-től foglalják el hivatalukat, addig a korábbi testületek és településvezetők mandátuma érvényes. Az önkormányzatok működését a két időpont között fokozottan figyelemmel kísérik majd a felügyeleti szervek.
Az államtitkár kiemelte, hogy a 2024-es költségvetést tekintve az önkormányzatoknak 1049 milliárd forint az előirányzat, ami nem tartalmazza a 80 milliárd forintos rezsitámogatást. Dukai Miklós beszélt az önkormányzatok rendkívüli támogatásairól, így a vis maior, a szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó támogatásról, valamint a létszámgazdálkodásról is.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!