Nyitásra készülnek a büfések a Balatonnál

A húsvéti hosszú hétvégén már több balatoni büfés kinyitna, az alapanyagok drágulása nyilvánvalóan a helyi éttermekben is érezteti majd a hatását.
 

Az infláció, az alapanyagok folyamatos drágulása miatt várhatóan már tavasszal sem a tavalyi árakkal találkozhatnak a vendégek a magyar tengernél. A balatoni éttermekben 25–30 százalékos emelkedésre lehet számítani, az 1500 forintos napi menüt el kell felejteni – nyilatkozta Makkos Péter fonyódi étterem-tulajdonos a sonline.hu-nak. Hozzátette, ha az árstopot kivezetik, az étolaj ára legalább a duplájára emelkedik – ezt pedig a lángos árába is be kell majd építeni. A lapnak elmondta azt is, nemcsak az alapanyagok, hanem az üdítők és az alkoholos italok árai is emelkedtek, valamint a közüzemi díjak drágulása, a szakmunkás minimálbér emelése és a munkaerőhiány sem kedvez a balatoni vendéglátásnak.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Gorján Method - egy életmód, mely generációkat inspirál

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!