Novemberben három vármegyében is átalakul az ügyeleti rendszer

Az alapellátási ügyeleti rendszer átalakítása februárban kezdődött, novemberben Zala, Somogy és Bács-Kiskun vármegyékben folytatódik. A betegek egy ötös skálán 4,24-re értékelik az átalakult ügyeleti ellátás eddigi működését.
 

A hétfői Barcsi Krónika is beszámol arról, hogy november elsejétől a városban is indul a központi alapellátási ügyeleti rendszer, mely tulajdonképpen továbbra is kistérségi ellátást biztosít. A BarcsMédiának nyilatkozó Győrfi Pál, az Országos mentőszolgálat szóvivője részletesen beszámol a betegellátásról.
Somogy vármegyében hét telephelyen biztosítják a betegek ellátását: Barcson, Balatonbogláron, Kaposváron, Marcaliban, Nagyatádon, Siófokon és Tabon. Minden körzetben egységesen a 1830-as telefonszámon lehet segítséget kérni.

Az új alapellátási ügyeletet 2024 tavaszáig fokozatosan bevezetve az ország egész területén egységes, két elemből álló, betegközpontú rendszerrel: háziorvosi ügyeleti rendeléssel és sürgősségi ügyelettel biztosítják minden rászoruló számára.

Az eddigi visszajelzések alapján az ügyeleti rendszert az ellátottak az 1-től 5-ig terjedő elégedettségi skálán 4,24-re minősítették, ami az egészségügyi szolgáltatások esetében kifejezetten magas értéknek számít.

Műsorajánló

Tekintse meg a HÍD TV legfrissebb videóit!

Terasz – DDNP mit hozott a magas víz és 2024

Képújság

Legfrissebb hirdetéseink!